Course

Masterclass (NL) Sociale Innovatie en Transformatie

 

Ieder jaar organiseert DRIFT in samenwerking met Erasmus Academie de masterclass Sociale Innovatie en Transformatie. In deze masterclass gaan deelnemers en docenten in op het groeiend aantal initiatieven op gebied van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap en de daarbij horende dilemma’s en worstelingen. 
 
Overheden, bedrijven en andere organisaties zoeken manieren om op een goede en effectieve manier om te gaan met deze ontwikkelingen en transformaties. Tegelijkertijd dienen zij ze duurzaam te verbinden met grote maatschappelijke vraagstukken zoals de financiële crisis, de welvaartsstaat die onder druk staat, klimaatverandering en duurzaamheidsambities.

 

“Inspiratie, energie en kennis geeft deze masterclass. Vanuit verschillende perspectieven leren kijken, de vertaling van de theorie naar de praktijk en omgekeerd. Gedreven docenten die met passie hun verhaal vertellen en kennis delen. Je krijgt zoveel handvatten aangereikt die je kan toepassen in jouw praktijk. Ik kan het een ieder aanraden die openstaat voor vernieuwing en verandering”

–  Trees van der Gun – JSO Expertise Centrum, 2014

De Masterclass bestaat uit zes dagen verspreid over drie maanden. De dagen bestaan voor een deel uit colleges en voor een deel uit interactieve discussies en werksessies waarin deelnemers worden uitgedaagd om opgedane kennis direct toe te passen op situaties in de eigen werk- en/of leefomgeving. Om dit laatste te bewerkstelligen werken zij tijdens de masterclass aan een persoonlijke ‘sociale innovatie casus’.

 

Kerndocenten

Dr. Flor Avelino en Julia Wittmayer MSc van DRIFT. Flor en Julia zijn momenteel als wetenschappelijk coördinatoren betrokken bij TRANSIT, een grootschalig internationaal onderzoek naar sociale innovatie en transformatie.

 

Meer informatie

De Masterclass Sociale Innovatie en Transformatie is op dinsdag 8 februari 2017 van start gegaan. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige edities? Stuur een email naar info@transitionacademy.eu of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het volledige cursusaanbod.

Cursuspagina 2017

Factsheet